درباره شبکه فن بازار

فرآیند توسعه اقتصادی دانش‌محور نیازمند زیرساخت‌هایی برای تجاری‌سازی یافته‌های پژوهشی و تسهیل مبادلات و انتقال صحیح فناوری است. یکی از ابزارهایی که برای تسهیل فعالیت‌های توسعه فناوری، شفاف‌سازی و تقویت بازار فناوری در دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد، فن‌بازارها هستند.

فن‌بازار به‌معنای بازار فناوری، در حقیقت بازاری برای عرضه و فروش فناوری است. به عبارتی دیگر فن بازار یک بازار تمام عیار است که کالای مورد معامله در آن، فناوری و خدمات فناوری است. ماموریت اصلی این بازار تسهیل و استاندارد سازی مبادلات فناوری است. فن بازار در اصل یک بنگاه تخصصی معاملات فناوری است.

در بازار فناوری، فن‌بازارها نقش واسطه‌ای برای رساندن اطلاعات فناوری و مشاوره درباره مراحل انتقال فناوری به «عرضه‌کنندگان»، «متقاضیان»، «کارآفرینان» و «سرمایه‌گذاران» را دارند.

علاوه بر فروشندگان فناوری (دانشگاه ها، پژوهشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و صنایع دارای واحد های تحقیق و توسعه و شرکتهای دانش بنیان) و خریداران فناوری (صنایع و موسسات مصرف کننده فناوری)، حضور موسسات مالی و اعتباری، VCها و شرکت های ارائه دهنده خدمات تکمیلی، موسسات بیمه ای، مشاوران صنعتی و تکنولوژیک و بسیاری دیگر از بازیگران عرصه ی علم و صنعت در این بازار به چشم می خورد.

با گسترش روزافزون اهمیت فن‌بازارها در دنیا بعنوان یک ابزار قدرتمند توسعه و تبادل فناوری، ایده ایجاد فن‌بازار در ایران در سال۱۳۸۱ شکل گرفت. با توجه به عدم وجود تجربه مشابه در داخل کشور، فاز مطالعاتی ایجاد فن‌بازار در همان سال در پارک فناوری پردیس آغاز شد.

مدل مناسب برای پیاده‌سازی در ایران با توجه مطالعات انجام‌شده و نیز شرایط و زیرساخت‌های موجود در کشور در سال ۱۳۸۲ استخراج گردید و منجر به شکل‌گیری اولین فن‌بازار در پارک فناوری پردیس شد که تحت عنوان فن‌بازار ملی ایران به‌کار خود ادامه داد فن بازار ملی ایران در هر استان فن بازارهای منطقه ای را در جهت نیل به اهداف خود تعریف کرده است. در حقیقت کارگزاران فن بازار مستقر در استان های مختلف در جهت اجرای اهداف فن بازار ملی تلاش می کنند.

شناسایی و ارائه فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری، جلب سرمایه‌گذاران، تسهیل روند تجاری‌سازی دانش‌فنی و سایر فعالیت‌های حرفه‌ای كه منجر به «توسعه بازار فناوری» می‌شود از جمله نقش‌های اساسی فن‌بازارها و کارگزاران آنها است.

در حال حاضر مركز فن بازار ملی ایران با در اختیار داشتن بزرگترین بانك اطلاعات فناوری كشور، اجرای برنامه‌های متعدد ملی و بین‌المللی، برخورداری از شبكه گسترده فن‌بازارهای منطقه‌ای و تخصصی، شبكه كارگزاران حرفه‌ای تبادل فناوری و سایر ابزارهای قانونی، زیرساخت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری، موضوع «توسعه و مدیریت بازار فناوری كشور» را مأموریت اصلی خود قرار داده است.

شرکت طیف نگار یکتا نوین که از سال 1396 به عنوان کارگزار فن بازار منطقه ای البرز از طرف شرکت شهرکهای صنعتی استان البرز معرفی شده است نیز قصد دارد یکی از پلهای مهم ارتباطی بین فناوریهای مختلف کشور شود و به همین دلیل سامانه شبکه سرمایه گذاران فرشته طنین را راه اندازی نموده است.

شبکه سرمایه گذاران فرشته طنین

درباره شبکه سرمایه گذاران فرشته طنین

به منظور اتصال بهینه بین سرمایه گذاران و طرحهای و استارتاپها و مخترعین شبکه سرمایه گذاران طنین بر اساس سرمایه گذاران شخصی که به آن در ادبیات فن بازاری سرمایه گذاران فرشته گفته میشود راه اندازی شده است. این شبکه بر اساس هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، بهترین انطباق را بین سرمایه گذاران و سرمایه پذیران(طرح یا استارتاپ یا اختراع) برقرار کرده و بهترین گزینه را به طرفین متقاضی پیشنهاد داده و بدین ترتیب محفل امنی برای سرمایه گذاری پیش روی افراد می گذارد. جستجوهای مختلف بر اساس مقدار سرمایه، طرح، مکان، علاقه مندی در این سامانه وجود دارد که پیدا کردن طرح و سرمایه گذار مد نظر را بسیار تسهیل بخشیده است.

علاوه بر آن در این سامانه بخشی به منتورها نیز اختصاص داده شده که در آن افرادی که میتوانند به استارتاپها کمک کنند گرد امده و استارتاپها و منتورها می توانند از طریق این بخش با هم در ارتباط باشند.